PROLEĆE POKAZALO: Zvezda uradila uspešan prelazni rok

FOTO: Sportski žurnal

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom delu sezone nemaju poraz, a čak na 12 od 13 utakmica su izašli kao pobednici. Priliku da nastave sa odličnom serijom će imati u subotu, kada će gostovati Javoru u Ivanjici.

Crveno-beli deluju u potpunosti izgledaju drugačije od dolaska Vladana Milojevića na klupu. Česte kritike su u mandatu Baraka Bahara bile upućivane na skautnig službu i upravu Crvene zvezde, kao i samim igračima.

Šerif Endiaje je po dolasku Milojevića postigao pet pogodaka na sedam susreta, dok je kod Izraelca na tri puta više mečeva postigao identičan broj golova. In Beom Hvang ovog proleća pokazuje čistu klasu u odnosu na većinu superligaških igrača, i konačno pokazuje zašto su se klubovi iz Lige Petice raspitivali za njega. Kraso ne dobija veliku priliku usled velike konkurencije na njegovoj poziciji, ali je pre samo mesec dana postao kontinentalni šampion sa Obalom Slonovače. Olanjinka je takođe bio inspirisan u prvim utakmicama proleća, dok je Điga pogotkom u dresu reprezentacije, u susretu sa Nigerom, nagovestio da će moći i na njega da se računa.

Odlične partije stranih fudbalera u Crvenoj zvezdi teško će pasti upravi, koja će imati pune ruke posla kada ponude budu počele da zasipaju Marakanu. Od mnogih igrača se može zaraditi zavidna cifra, dok će cilj uprave sigurno biti da okosnicu tima zadrži na okupu pred nove izazove u Evropi.