Efes pobedom nad Baskonijom preskočio Partizan!

FOTO: Eurohoops

Anadolu Efes deklasirao Baskoniju u sred Španije (76:97). Šejn Larkin je bio najbolji igrač na meču sa 28 poena uz dva skoka i dve asistencije, njegov saigrač Vil Klajburn je meč završio sa 20 poena. Markus Hauvard opet najbolji u redovima Baskonije sa 15 poena.

Prva četvrtina je bila efikasna, viđena su čak 54 poena. Od samog starta su gosti vodili, uspeli su da naprave dvocifrenu razliku koju su i održavali čitavu četvrtinu (22:32).

Drugu deonicu je klub iz Španije otvorio bolje nego prvu, spustili su dvocifrenu prednost koju je napravio Efes. Turski klub se pred kraj četvrtine vratio na prednost koju su imali, ali je Baskonija koliko toliko smanjila tu prednost (45:49).

U trećoj četvrtini je Baskonija postigla samo 8 poena, dok su gosti postigli 28 poena i time srušili sve što je domaćin gradio u drugoj deonici (53:77).

Poslednju deonicu je pobedila ekipa Duška Ivanovića (23:20). Ostalo je preko 20 razlike za goste, te su se ovom pobedom popeli na 10. mesto.

Efes je sada na skoru 15-17 i trenutno se nalazi na poziciji koja ih vodi u plej-in, dok je Baskonija mesto iznad sa skorom 16-16.