Vilijams Gos ponovo „srušio“ Partizan: Crveno-beli slavili u krcatoj Areni!

FOTO: MN Press

Partizan je pred punom Arenom poražen od Olimpijakosa (69:74). Kevin Panter je bio najbolji u redovima crno-belih sa 19 poena i pet asistencija, dok je Kaminski ubacio 14 poena i obezbedio sedam skokova. Bivši igrač Partizana, Vilijams Gos je zabeležio 17 poena uz tri skoka i isto toliko asistencija.

Partizan je prvu četvrtinu odigrao hrabro, uspeli su da naprave i 9 poena prednosti, ali je klub iz Pireja smanjio prednost domaćina u prvih 10 minuta (22:17).

Uspeli su gosti u drugoj deonici da dođu i do izjednačenja, ali je usledila serija crno-belih od 12-4 pred finiš prvog poluvremena. Mekisik je napravio faul, te mu je uz taj faul suđen i nesportski faul. Ponitka je izveo 4 slobodna bacanja i sve realizirao (40:32).

Treća četvrtina je bila odlična za crno-bele, konstantno su vodili i uspeli su da naprave i dvocifrenu prednost (59:46).

Završnih 10 minuta je pripalo igračima u crveno-beloj opremi. Partizan neprepoznatljiv, opet su izgubili dobijen meč po ko zna koji put. Dvocifrena razlika je sustignuta veoma brzo nakon početka poslednje deonice. Puleni Željka Obradovića su uspeli da povedu ponovo, ali je Olimpijakos rutinski priveo meč kraju.

Partizan će sledeću utakmicu gostovati Albi, dok će Olimpijakos ponovo igrati u Areni protiv Crvene zvezde.