Podela bodova u derbiju

Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su remizirali u 172. večitom derbiju. Rezultat je bio 2:2 a mrežu su tresli Uroš Spajić i Šerif Endiaje za Zvezdu, odnosno Mateuš Saldanja i Aldo Kalulu za Partizan.

Crvena zvezda – Partizan 2:2 (1:1)

Stadion: ,,Rajko Mitić’’.

Sudija: Pavle Ilić.

Žuti kartoni: Kanga, Hvang (Zvezda) Kalulu, Saldanja, Severina (Partizan)

Crveni karton: Severina (Partizan)

Strelci: Spajić u 44. minutu za Zvezdu, a Saldanja u 47. i Kalulu u 49. minutu za Partizan

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Spajić, Dragović (od 31. Điga), Rodić, Stamenić (od 56. Mimović), Kanga (od 56. Olanjinka), Hvang, Ivanić, Bukari, Endiaje

Rezerve: Popović, Mimović, L. Nikolić, Milosavljević, Điga, Radojević, Šljivić, Kraso, Olanjinka, Katai, Sremčević.

Partizan: Jovanović, Stojković, Kovačević, Marković, Antić, Ovusu, Zahid (od 53. Kastiljo), Natho (od 64. Severina), Kalulu (od 82. Filipović), Goh, Saldanja (od 64. Baždar).

Rezerve: Krunić, Filipović, Saničanin, De Medina, Kastiljo, Kanute, Šćekić, Filipović, Nikolić, Baždar, Severina.

Od početka utakmice se osećalo uzbuđenje kakvo samo večiti derbi može da donese. Uvodni minuti su pripali crveno-belima. Najpre je Endiaje ušao u zicer, ali ue arbitar podigao zastavicu, a zatim Stamenić šutirao tik pored stative na dodavanje Ivanića. Nastavila se ofanziva Zvezdinih fudbalera koji su često pretili preko udaraca iz ugla, ali je Partizanova odbrana ostajala staložena. Gosti su pripretili u 14. minutu kada se istakao Glazer i odbranio pokušaj glavom Markovića. Ivanić je bio veoma raspoložen za igru, pa je dva minuta kasnije „kumovao novoj opasnoj šansi kada je uposlio Bukarija, a internacionalac Gane šutirao pored gola. Ubrzo je i sam pokušao i loptom koju mu je poslo Rodić zamalo prebacio prečku. Živi zid je spasio Partizan u 23. minutu kada je jedan od igrača glavom okrznuo loptu dovoljno da ne završi u mreži. Dragović je zbog povrede pre vremena završio meč, a zamenio ga je Điga u 31. minutu. Jovanović tri minuta kasnije uspeva da odbrani šut Bukarija koji je projurio po levoj strani. Zvezdinu kanonadu su nastavili Bukari i Mijailović snažnim šutevima, ali mreža Partizana je ostala mirna, iako je Hvang čak „zadrmao“ i stativu. Pao je gol u 42. minutu – Endiaje je pogodio glavom, ali je poništen zbog ofsajda. Crena zvezda napokon dolazi do prednosti 60 sekundi kasnije, a strelac je Spajić koji se najbolje snašao nakon kornera. Tačku na poluvreme ipak stavlja tim iz Humske. Na samom kraju sudijske nadoknade Saldanja naleće na odbitak i smešta loptu u gol, pa se na pauzu odlazi sa 1:1.

Za razliku od starta, Partizan je drugo poluvreme otvorio na najbolji način. Goh je u 49. minutu započeo kontru, a Kalulu je završio golom za potpuni preokret. Mogli su izabranici Vladana Milojevića da uzvrate vrlo brzo, ali je odbitak Bukarija na ivici peterca sa gol linije „skinuo“ Marković. Agilni Jovanović u 62. minutu brani novi šut, ovoga puta je probao Endiaje glavom. Senegalski centarfor konačno postiže gol u 67. minutu nakon centaršuta Hvanga za eripciju oduševljenja na stadionu. Rasplamsala se borba u završnici a ceh je platio Severina s obzirom da je dobio drugi žuti karton u 74. minutu zbog prekršaja nad Endiajeom. Bukari četiri minuta kasnije nadskače sve u kaznenom i gađa glavom, ali prečka ponovo spašava goste. Naredni skok pripao je Đigi, a junak Partizana je ponovo Jovanović koji se izvio i sačuvao gol. Novi prekid za crveno-bele i još jedna prečka. Dugo se odbijala lopta oki peterca Partizana ali rezultat na semaforu se nije menjao. Zvezda je „letela“ oko protivničkog gola da poslednje sekunde, ali promene rezultata nije bilo pa su gosti uspeli da sačuvaju bod i, kako se čini, odu kući zadovoljniji.