Skupština Vojvodine jednoglasna – Mandarić i Tanjga potpredsednici!

Foto: FK Vojvodina

Protokolarne teme večerašnje Skupštine Fudbalskog kluba Vojvodina, ostale su u senci tačke 5 koja je podrazumevala izbor Milana Mandarića i Miroslava Tanjge u najuže rukovodstvo, odnosno, na mesta potpredsednika superligaša iz Novog Sada.

Delegati Skupštine „stare dame“ jednoglasno su podržali taj predlog, što je praktično označilo da su američki biznismen srpskog porekla i član nekadašnje šampionske generacije kluba, postali velika pojačanja Vojvodine u rukovodećoj strukturi.

MIlan Mandasrić je u svetu fudbala ostao upisan kao vlasnik i čelnik nekoliko klubova u Engleskoj, SAD i Sloveniji. Ali, nikada nije krio kada bi ga pitali, koji bi klub u Srbiji preuzeo, da bi to bila jedino Vojvodina.

– To je klub moje mladosti, pa ako se nekada budem odlučio da dođem u srpski fudbal, srcem ću izabrati Vojvodinu – pričao je svojevremeno Mandarić.

To se sinioć i obistinilo.

Miroslav Tanjga bio je deo čuvene generacijen „lala“ koja je 1989. godine pod komandom trenera Ljupka Petrovića, postala šampion Jugoslavije. Igrao je potom u nekoliko evropskih timova, a trenerski posao radio je kao pomoćnik Siniši Mihajloviću u italijanskoj Bolonji. Trenutno je aktivan i u FSS.

Treba istaći da je večerašnja Skupština počela minutom ćutanja čime je odata pošta svim u međuvremenu preminulim članovima kluba. Prihvaćen je izveštaj o radu, kao i finansijsko poslovanje kluba u protekloj godini.