Smederevo ponovo domaćin na svom stadionu

Foto: StadiumDB

„Oklopnici“ više nisu podstanari. Fudbaleri Smedereva u nastavku prvenstva Mocart bet Prve lige Srbije rivale će da dočekuju na svom stadionu. U prolećnom delu sezone, zbog nedostata na terenu, prvoligaš kraj Dunava je bio prinuđen da kao domaćin igra u Pančevu.

Razlog za privremenu selidbu bili su nedostaci koje je komisija za stadione i objekte Fudbalskog saveza Srbije evidentirala prilikom obilaska stadiona u Smederevu i  koja tom prilikom nije dozvolila da se na njemu igraju mečevi Prve lige. Ista komisija je pre nekoliko dana ponovo posetila dom „oklopnika“ i tada se uverila da su urađene određene ispravke i usledilo je zeleno svetlo da prvoligaš može da igra pred svojom publikom.

Podsetimo, najveće primedbe bile su vezane za travnatu podlogu koja je bila u jako lošem stanju. U sto vreme, bilo e potrebno da se izvrše i određene korekcije kada je reč o restriktivnom prostoru, konkretno na klupama za rezervne igrače

Prvu utakmicu Smederevo će na svom stadionu odigrati u okviru 26. kola kada u goste dolazi Grafičar. Umesto u subotu, meč će se odirati u sredu 26. marta. Do pomeranja termina je došlo jer nekoliko igrača kluba iz Beograda ima obaveze u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije.