Stojković: Želim da vidim Srbiju na visokom nivou!

Foto: Mozzart Sport

Srbija će sutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije u okviru pripreme za prvenstvo Evrope, dok će Rusima ovo biti prva utakmica nakon zabrane povodom rata u Ukrajini. Tim povodom je na konferenciji za medije utiske izneo selektor naše reprezentacije- Dragan Stojković

Znamo to (neigranje utakmica Rusije, prim.aut), ne bih da ulazim u problematiku. Jedino što znam je da smo došli da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv jake reprezentacije. Nema nikakve veze to što Rusija ne igra evropske takmičarske utakmice dve godine. Izuzetno je to jaka ekipa, sa brzim igračima. I biće vrlo težak meč za nas, pre svega dobar test. Držimo se sportskih stvari.

Stojković se dotakao i taktičke zamisli rivala

Selektor Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da neke naše varijante isprobamo. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvaredne individualce.

Srbija će, uslovljena povredama, morati da igra u ,,izmešanom“ sastavu.

Imamo problem što Vlahović nije ovde, ni Milenković nije sa nama. Ali imamo i igrače koji će da uskoče. Nisam opterećen rezultatom, ali i te kako želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo iz razloga onoga što nas čeka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu. 

Što se tiče protivnika na evropskom prvenstvu, Stojković je objasnio da Rusija više podseća na Englesku i Dansku nego na Sloveniju.

Selektor Valerij Karpin je sa Stojkovićevim asistentom Goranom Đorovićem zajedno nosio dres Selte nekoliko godina.

Drago mi je kada vidim velika imena u trenerskoj poziciji. Karpin je ostavio veliki trag i ovde i u Evropi, posebno u Španiji naravno. Veliki je prijatelj s Đorovićem. Goran mi je rekao puno lepih stvari o njem, da je zaista divan čovek.

Srbiju će, u Rusiji gledati još jedno veliko fudbalsko ime – Predrag Mijatović

Veliko ime takođe. Bivši Realov igrač, da ne govorim o njegovoj karijeri. Biće dakle spektakl s puno važnih ljudi. Mislim da će svi uživati u onome što će videti – zaključio je Stojković