Andrej Mrkela za „Max Sport“: Uspeli smo da vratimo OFK-u u elitu nakon devet godina tumaranja po nižim rangovima!

Foto: Starsport

OFK Beograd se nakon devet godina čekanja vratio u elitni rang srpskog fudbala, a sportski direktor „Romantičara“. Andrej Mrkela je za „Max Sport” izneo svoje utiske nakon velikog uspeha njegovog kluba.

Da budem iskren, ni sami nismo svesni šta smo uradili u proteklih godinu dana. Kada smo došli u klub stvari nisu bile baš najbolje, te je stvarno sjajno šta smo učinili za tako mali period. Drugo mesto na tabeli, osam bodova zaostatka za liderom prvenstva, ali smo uspeli da kažem iz jedne polu sezone ostvarimo cilj i plasiramo se u Prvu ligu Srbije. Nije bilo lako biti ovako ubedljiv u drugom po rangu takmičenju u Srbiji, ali samo mi znamo koliko je bilo teško, od funkcionera, stručnog štaba, pa sve do igrača, svi su zaslužni za ovaj sjajni poduhvat – izjavio je Mrkela.

Iako je pitanje plasmana rešeno, sačekaće još pet kola, a tek nakon toga će se posvetiti spremanju podloge za narednu sezonu.

Trudim se da ne razmišljam i dalje o Superligi. Imamo još pet kola, potom tek slede pripreme, rekonstrukcija tima, te će tada biti mnogo lakše proceniti i napraviti ambicije za narednu sezonu. Naravno, imaćemo najveće ciljeve, ali mnogo će zavisiti od drugih ekipa, ali sam siugarn da nikome neće biti lako kada se sastanu sa OFK Beogradom, i da ćemo u svakoj utakmici juriti tri boda.

Evidentno je da će do jačanja igračkog kadra morati da dođe, ali će o imenima moći nešto više da kaže po završetku sezone.

Što se transfera tiče, moj posao je krenuo mnogo ranije, jer uvek moraš biti pripremljen na ono što te čeka, ali ne bih za sada govorio o imenima. Svakako viši rang zahteva pojačanje igračkog kadra, mi radimo na tome i nadamo se što konkurentnijoj ekipi u superligaškom karavanu. Pripereme ćemo odraditi na Zlatiboru, očekuje nas takođe turnir u Rusiji, ali više o tome ću po završetku sezone kad se budu znali tačni datumi.

Uspeh sa OFK Beogradom smatra još većim, pošto je i sam nosio dres ovog kluba i odrastao na Karaburmi.

Posebno mi je drago što je svaki funkcioner trenutne uprave kluba imao vezu sa OFK Beogradom i u prošlosti i što smo odrasli na ovom stadionu. Imponuje što smo upravo mi vratili klub u elitu nakon devet godina tumaranja po trećoj ligi. Sigurno da je trenutna uloga najodgovornija, ali nijedna pozicija nije laka i svako ko je na bilo koji način bio u klubu zna koliki teret nosi ovaj grb.

Što se stadiona tiče, za sada je samo poznao da će klub u SUperligi nastupati u Zaječaru.

Naš klub će utakmice Superlige igrati u Zaječaru. OFK Beograd zaslužuje stadion u renomeu kakav je i sam klub, te će se na njegovom unapređenju sigurno raditi u budućnosti – završio je Mrkela.