Mocart bet Prva liga Srbije: Mladost GAT u 98. minutu do remija sa Kolubarom

Foto: Arenaprint

Svaka na svoj način bilе su važne utakmice 32. kola, odnosno 2. kola plej-auta Mocart bet Prve lige Srbije. Klubovi koji traže spas, želeli su do što povoljnijeg rezultata.

Zahvaljujući autgolu Dubočica je u prvom poluvremenu stekla prednost u duelu sa novobeogradskim „majstorima“ U nameri da spreči opasnost ispred svog gola, Ognjen Đurković je nespretno reagovao i lopta je završila iza leđa golmana Đulčića. Ispostaviće se na kraju bio je to i trenutak odluke.

U izjednačenoj igri Mladost GAT i Kolubara u prvih 45 minuta nisu prikazali partiju koja bi mogla da zavredi veću ocenu. Igralo se uglavnom na sredini terena, sa dosta grešaka, pa je zabeležen tek po neki pokušaj na obe strane, ali nedovoljno kvalitetno i pre svega precizno da bi golmani imali više posla.

Slika se bitnije ni promenila ni u nastavku ove utakmice. Štaviše, gosti su uspešno otklanjali svaku opasnost od svog gola,  a na drugoj strani korisitili priliku da zadaju udarac. I takav pristup se Lazarevčanima isplatio. Braunović je u šestom minutu sudijske nadoknade postigao gol.

A, tek onda sledi drama. I kada se činilo da tri boda pripadaju Kolubari, dva minuta kasnije usedilo je izjednačenje u režiji Đorđa Šušnjara u 98.minutu,

„Kanarinci“ su uspešno odolevali gostima iz Gornjeg Milanovca, kojima su bodovi bili neuporedivo potrebniji u trci za opstanak, dok je Novi Sad poput Radničkog iz Novog Beograda, već odavno viđen među srpskoligašima.

Drugopoluvreme domaći tim otvara bolje, a kao epilog takvog odnosa snaga na terenu došao je i vodeći gol, kada je Aleksandar Rac u 55. minutu bio precizan.Novi problem za Metalac usledio je u 69. minutu kada je zbog crvenog kartona u svlačionicu pre vremena morao napadač Mirić.

Iako sa igračem manji Milanovčani stižu do izjednačenja, kada je mrežu zastresao Bojan Aleksić u 88. minutu.