Koliko bi Zvezdi značio Nemanja Radonjić?

Foto: Starsport

Poslednjih dana se u medijima sve više priča o potencijalnom povratku Nemanje Radonjića u Zvezdu koji deluje sve realnije s obzirom da brzonogi krilni napadač Ne dobija željenu minutažu u Majorci za koju je trenutno nastupa kao pozemljeni igrač Torina.

Imajući u vidu trenutni razvoj radonjićeve karijere kao i izuzetne kvalitete koje svakako poseduje uz veliku ljubav koja je prikazivao za Crvenu zvezdu dok je bio u njenom dresu, deluje da bi povratak u Ljutice Bogdana bio odličan potez za obe strane.

Radonjić je u prvom mandatu u Zvezdi odigrao 47 utakmica u svim takmičenjima i postigao 11 golova na šta je dodao i osam asistencija. Odličan učinak za igrača koji često nije bio u prvoj postavi već je ulazio sa klupe kako bi brzinom i energijom osvežio tim što je znalo da da rezultate u najbitnijim mečevima.

Navijači posebno pamte radonjićev gol na gostovanju Spartaku iz Trnave koji je rešio pitanje pobednika i zvezde i obezbedio drugu evropsku sezonu zaredom, a u Ligi šampiona koja je usledila kao i prethodnoj sezoni u kojoj je Zvezda igrala Ligu Evrope i sticao se velikom borbenošću i odličnim partijama u mečevima sa velikanima kao što su Pari Sen Žermen, Arsenal ili Liverpul.

Povratak Radonjića u Zvezdu bi bio veoma značajan upravo Iz razloga što kako bi se ispunili evropski ciljevi je potrebno imati što više igrača koji iskreno vole grb i dres koji nose, te svojom borbenošću mogu da motivišu i pokrenu ceo tim. Takođe se sve više priča i o potencijalnoj prodaji osmana bukarija pri čemu bi srpski reprezentativac bio odlična zamena budući da igraju na sličnoj poziciji i odlikuje ih izuzetna brzina.

Ukoliko se spekulacije obistine i Radonjić zameni Bukarija u Zvezdi, čini se da bi takav potez bio potpuno prihvatljiv i da bi pred borbu za Evropu važno pitanje bilo rešeno.