Da li će Ćavi Paskval izvući Efes iz „Krize?“

FOTO: Eurohoops

Ćavi paskval će biti novi trener Anadolu Efesa naredne sezone.

Španski stručnjak će napustiti redove Zenita i postati novi strateg turske ekipe sa kojom će potpisati višegodišnji ugovor.

Efesu je ova sezona slična kao prethodna, gori im pod nogama. Trenutno su na 10. poziciji sa skorom 15-17, ova pozicija ih trenutno vodi ka plej-inu, ali nezaboravimo da su ti i ostali klubovi koji su samo na jednu pobedu manje od turskog kluba. Partizan, Žalgiris, Milano i Valensija imaju po 14 pobeda i 18 poraza.

Prošle sezone Efes nije ušao u osam najboljih, te je tadašnji trener Ergin Ataman prihvatio krivicu i izjavio da će napustiti turski klub. Tad su bili na skoru 17-17 ali to nije bilo dovoljno da se uđe u sledeću fazu turnira.

Trenutna sezona skoro pa preslikana kao prošla, sa potencijalne dve pobede imaće isti skor kao prethodne sezone, samo što sada postoji plej-in i on bi im bio zagarantovan ako pobede preostale dve utakmice.

Podsetimo se, Efes je 2021. i 2022. godine osvojio Evroligu, da bi sledeće sezone nakon titule prvaka Evrope postali prvi tim u modernoj eri Evrolige koji kao zvanični osvajač ovog takmičenja nije uspeo da izbori plasman u top 8 fazu.

Ataman je Efes preuzeo 2017. godine, i od posrnulog kluba napravio dvostrukog šampiona, da li će Ćavi Paskval to uraditi sledeće sezone, jer već sad može da se kaže da je Efes evo drugu sezonu sa redom neprepoznatljiv.

Španski stručnjak će sigurno preporoditi klub iz Istanbula, da li će uspeti odmah ili će dobiti malo vremena kao Ataman, to nam ostaje da vidimo.