FS Beograda pokrenuo istragu: Da li je nameštena utakmica Radnički – BASK TEK?

Foto: Obrenovačke novine

Eto novog posla za nadležne u Fudbalskom savezu Beograda. Otvoren je još jedan slučaj. Naime, Dragan Krstić, oficir za integritet FSB, pokrenuo je istragu povodom sumnji u rezultat utakmice 21. kola Srpske lige „Beograd“ odigrane u Obrenovcu između Radničkog i BASK TEK.

Reč je o duelu koji je odigran 6.aprila, a koji su gosti sa Careve ćuprije rešili u svoju korist rezultatom 3:0. „Sokolovi“ su do bodova važnih u trci za opstanak, stigli u finišu utakmice kada su golove postgli u intervalu od 73. do 82. minuta.

Informacija o zvaničnom pokretanju istrage objavljena je i na zvaničnom sajtu beogradske kuće fudbala, ali to je ujedno i jedina informacija u pomenutoj utakmici.

O tome da li je baš sve bilo čisto i regularno na utakmici u Obrenovcu, znaće se u danima koji dolaze. Ima naznaka da je signal o navodnoj neregularnosti ,stigao direktno iz UEFA. Takođe, poseban organ bavi se i kladionicama i sumnjama u neregularnost, a činjenica da je BASK TEK postigao tri gola u kratko vremenskom intervalu, moguće je da je upalio alarm.

Podsetimo, samo u toku tekuće sezone, nekoliko srpskoligaša je ostalo bez bodova. Najviše Prva iskra iz Bariča, čak 12 zbog lažiranja prijateljskog  meča sa Jedinstvo iz Uba. Zatim, Rad šest bodova zbog duga prema bivšem treneru. I BASK TEK je kažnjen oduzimanjem 3 boda zbog propusta administracije, kao i Jedinstvo iz Surčina koje je uskraćeno za dva boda.