Ko će biti heroj kupskog derbija?

Foto: Tanjug

Jedna od lepota večitog derbija je što igrači imaju 90 minuta da od fudbalera postanu heroji i upišu se u večne knjige istorije srpskog fudbala. Neki tvrde da je derbi poseban meč, dok drugi smatraju da je meč kao i svaki drugi, ali je sigurno da se eventualni pogodak u mreži večitog rivala zauvek pamti bez obzira na učinak u klubu.

Pred svaki derbi postoji pitanje ko će se najviše istaći i ko će se proslaviti, poput Šerifa Endiajea koji je u subotu postao jedini stranac u redovima večitih rivala koji je postigao gol na tri derbija zaredom.

Aleksandar Katai je takođe opravdao ulogu jednog od glavnih igrača derbija, što važi već nekoliko godina i za Bibrasa Natha, ali bi kupski derbi u sredu mogao da ,,izrodi’’ nove junake.

U Crvenoj zvezdi se ove sezone izuzetno ističu mladi igrači koji odličnim partijama nagoveštavaju da će biti simbol najvažnije utakmice srpskog fudbala još dugo vremena. Marko Stamenić je za vikend imao nekoliko odličnih šansi, što je za poziciju na kojoj igra za svaku pohvalu, a eventualni pogodak bi zacementirao njegov status u klubu. Kup utakmica eventualno daje mogućnost da vidimo potencijalno Jovana Šljivića koji je u odlčinoj formi, kao i ostale Zvezdine omladince poput Radojevića, Mimovića ili Maksimovića.

Kada su biseri u pitanju, u redovima crno-belih svakako treba pohvaliti Sameda Baždara koji je golom započeo 173. večiti derbi, pa nema sumnje da će u sredu biti na radaru kao jedan od igrača na kog treba obratiti posebnu pažnju. Partizanovi stranci poput Saldanje i Severine su se već profilisali tokom ranijih derbija, ali igrači kao što su Goh i Zahid i su tek okusili slast ovakve utakmice i nema sumnje da će biti izuzetno motivisani da narednu krunišu pogotkom.

Derbi je praznik fudbala, a kako svetkovine često znaju da budu posvećene određenoj ličnosti, veoma je zanimljiv aspekt posmatrati ko će takav status steći u jednoj od odlučujućih borbi za kupski trofej.