Koliko mogu desetke večitih?

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana ukrstiće koplja danas od 18 časova, kada je na programu 173. večiti derbi. Endiaje, Hvang, Kanga uz omaldince na jednoj, odnosno Saldanja, Severina i Baždar na drugoj strani, a sa klupe će šanse vrebati Aleksandar Katai za crveno-bele i Bibars Natho za crno-bele.

Zvezdin Magiko se ove sezone dosta mučio zbog povrede i nije imao mnogo minuta u nogama. Šansu je dobio i u večitom derbiju, ali sa klupe. Očekuje se sada isti epilog, nije još u potpunosti spreman da zaigra 90 minuta, ali je svaki protivnik svestan da kada je on u igri, koncentracija mora biti na maksimumu. Postigao je dva pogotka protiv Radnika u Surdulici i tako prestigao Rajka Mitića po broju golova u Zvezdinom dresu, a mrežu je još tresao protiv Radničkog iz Niša, istoimenog kluba iz Kragujevca i OFK Vršca. Protiv Partizana i te kako ume, što i pokazuje statistika od šest golova, a najviše će se pamtiti pogodak na Marakani u pobedi svog tim od 3:1.

Sa druge strane je prekaljeni vezista, koji je svojim iskustvom često unosio mir u crno-beli tabor, a neretko je umeo da odluči utakmicu sjajnim potezima i golovima. Ono što će dodatni motiv biti Nathu u susretu sa Crvenom zvezdom je želja za titulom. Podsetimo Natho je već duži niz godina u Partizanu, ali je ostao uskraćen za naslov prvaka. Eventualna pobeda u derbiju bi koliko toliko pružila nadu Izraelcu da uspe u započetoj misiji. Protiv narednog protivnika je postigao tri pogotka. Pamtiće se onaj kada je sa dvadesetak metara matirao Borjana i doveo crno-bele u prednost, a kasnije i do tri boda.

Koliko mogu Katai i Natho i hoće li oni odlučiti derbi?