Lana Mijačić za „Max Sport“: Videla sam da mi fali još neki deo iskustva i volela bih da provedem u Zvezdi.

FOTO: MN Press

Srednji bloker Lana Mijačić je govorila za „Max Sport“ o regularnom delu sezone i o plej-ofu.

– Na početku smo dobro krenule sa pobedama, same su se nizale. Energija je bila odlična i bile smo maksimalno spremne za nastavak sezone. Igrale smo i CEV Kup gde smo neke od nas mlađih prvi put imale priliku da igramo protiv stranih ekipa i da vidimo samu odbojku van Srbije.

Nažalost, odbojkašice Crvene zvezde su ispale već u četvrtini finala protiv Bežijera iz Francuske.

– Tu smo imale niz dobrih utakmica i bitne pobede gde smo stigle do četvrtine finala, ali smo nažalost ispale od Bežijer ekipe iz Francuske.

Mlada odbojkašica je spomenula da je taj poraz bio početak njihove loše serije.

-Nažalost smo tu krenule da padamo i posle toliko utakmica u nizu gde smo putovale svake druge nedelje je prevladao umor, ali se nismo dale. Završile smo na kraju lige na četvrtom mestu za plej-of i sad nastavljamo dalje, uz nadam se više pobeda da dođemo do finala-

Dotakli smo se teme i plej-ofa.

-Utakmica četvrt-finala nam je bila jako značajna da bi prošle u polufinale, da bi pokazale šta zapravo možemo da odigramo.

Savladan je Ub posle tri utakmice.

-To smo pokazale u ove tri utakmice, možemo da se borimo do samog kraja i da ćemo u svakoj situaciji dati svoj maksimum, cilj nam je da dođemo do finala i osvojimo titulu. Jako sam ponosna na svoje devojke koje su izdržale i pritisak i jačinu utakmice koje bile uopšte lake ni psihički, a ni fizički.

Uz sav napomenut trud se može doći do finala, a možda i da se osvoji.

– Da. Mislim da možemo da dođemo do finala i imam veru u svoje devojke da ćemo ispuniti očekivanja i vratiti se kući sa zlatom. Biće teška utakmica u polufinalu, ali mislim da smo spremne da damo svaki deo sebe za ta tri meča.

Lana ne krije da joj fali još iskustva.

-Ostaću u Zvezdi još neki period jer sam uz ove evropske utakmice videla da mi fali još neki deo iskustva i volela bih da ga provedem ovde gde i jesam- zaključila je Lana za Max Sport.