SANSI BEZ BREJKA: Mekdenijels nosio Minesotu do pobede!

Timbervulvsi su odneli još jednu pobedu u seriji protiv Finiksa Sanse, ovog puta rezultatom 105:93, održavajući svoju nepobedivu formu u drugom meču plej-ofa NBA lige.

Ovom pobedom, Minesota je zacementirala svoju prednost u seriji sa rezultatom 2:0, nakon što su u prvom susretu dominirali rezultatom 120:95.

Vođeni izvanrednom igrom Džejdena Mekdenijelsa koji je postigao 25 poena i uhvatio osam skokova, uz podršku Rudi Gobera i Majka Konlija koji su dodali po 18 poena, te Entonija Edvrdsa sa 15 poena, Timbervulvsi su uspešno savladali Sanse.

Finiks se trudio da se suprotstavi, a najviše su doprineli Devin Buker sa 20 poena i Kevin Durent sa 18 poena, ali nisu uspeli da zaustave nalet Minesote.

Utakmica je počela izjednačeno, ali su Timbervulvsi tokom trećeg kvartala uspeli da stvore odlučujuću prednost koju su sačuvali do kraja meča. U jednom trenutku poslednje četvrtine, Minesota je čak imala prednost od +19 poena (102:83), što je bilo dovoljno da rutinski privežu meč kraju.

Sledeći duel između ova dva tima zakazan je za noć između petka i subote, a domaćin će biti Finiks, koji će se nadati povratku u seriji pred svojim navijačima.