ŠPANCI PONOVO GURAJU PROPAGANDU: Nadalu i Federeru prednost u GOAT trci!

Hose Igueras, poznati teniski stručnjak sa bogatim iskustvom u treniranju vrhunskih tenisera poput Pita Samprasa, Džima Kurijera, Majkla Čenga i Rodžera Federera, nedavno je dao svoje mišljenje o tome ko je najbolji teniser svih vremena, poznatiji kao GOAT.

U razgovoru za Mundo Deportivo, Igueras je pokušao da objasni svoje viđenje iz grupe „velike trojke“ koju čine Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

„Teško je izostaviti Federera. Ne samo što je igrao tenis u oba pravca, sa mreže i sa osnovne linije, već je to radio i sa velikom elegancijom. Međutim, kako da stavim Rafu na drugo mesto? Ako vidite njegovu evoluciju, tokom vremena, svake godine je postajao bolji igrač. Sve zavisi kako na to gledate“, rekao je Igueras.

Naravno, u priči oko najboljeg neizostavan je prvi igrač sveta i vlasnik najvećeg broja rekorda, Novak Đoković. „Kako da iz priče izostavite Đokovića? Isto je kao sa Rafom. Ako moram da igram na svoju kartu, ostaću uz Rodžera i Rafu. Tamo odakle dolazim više se ceni ljudski, od teniskog dela. Kada me vidi, Rafa odmah priđe i zagrli me, bilo da je to u Kini ili negde drugo“, zaključio je Igueras.

Iguerasova perspektiva, sa naglaskom na ljudske aspekte, daje dodatnu dubinu u analizi GOAT debata.