ŠTA ZVEZDU OČEKUJE U ISTANBULU: Tradicija na strani Efesa!

U četvrtak, košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Efesa u meču 34. kola Evrolige. Iako ovaj meč nema značaja za crveno-bele u smislu plasmana, oči brojnih navijača biće uprte u ovu utakmicu.

Efes se nalazi u situaciji gde je svaka pobeda od presudnog značaja za plasman u plej-in, s obzirom na njihovu borbu za deseto mesto. S druge strane, ovo je prilika za Crvenu zvezdu da se oprosti od sezone na visokoj noti.

Ovaj meč će biti posebno praćen ne samo u Turskoj već i u Srbiji, budući da će pristalice oba kluba biti angažovane u navijanju. Navijači Crvene zvezde žele da vide pobedu svog tima, dok će navijači Partizana podržati Crvenu zvezdu kako bi pomogli svojem klubu u borbi za deseto mesto.

Iako tradicija ide na stranu Efesa, Crvena zvezda ima nekoliko statističkih podataka koji bi mogli biti u njihovu korist. Međutim, treba imati na umu da Crvena zvezda nikada nije uspela da pobedi Efes u Istanbulu, što može zabrinuti njihove navijače.

Treba se očekivati da će veću minutažu imati igrači koje ove sezone nisu bili u prvom planu, te to može dodatno otežati posao crveno-belima

U prethodnim susretima između ova dva tima, Crvena zvezda je slavila u poslednja tri duela u Beogradu, ali je još uvek neuspešna u gostima protiv Efesa. Ipak, bilo je trenutaka kada je Crvena zvezda bila veoma blizu pobede u Istanbulu, kao što je bio slučaj pre devet godina i u decembru 2021. godine, kada su mečevi bili rešeni u poslednjim trenucima.