Uroš Bregar još četiri godine selektor rukometašica Srbije

Foto: RSS

Ženska rukometna reprezentacije Srbije izborila je plasman na Evropskom prvenstvu, koje će se krajem ove godine održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Već sada je jasno da će našu selekciju sa klupe da predvodi Uroš Bregar, sa kojim su se devojke i domogle završnice kontinentalnog šampionata.

Ovo je ujedno stav i odluka rukovodstva Rukometnog saveza Srbije, koje je na sednici Upravnog odbora izglasalo poverenje, samim tim i nastavak saradnje sa mladim slovenačkim stručnjakom, a ugovor je produžen na četiri godine.

Selektor Bregar i kompletan njegov stručni štab zaslužuju da ostanu na čelu naše najbolje reprezentacije. Ovakva odluka za cilj ima ne samo nastavak saradnje, već i želju da se nastavi započeti proces rasta i napretka ženske seniorske reprezentacije – kaže Milena Delić, predsednica RS Srbije.

Prva dama srpskog rukometa ne krije da su svi u Savezu zadovoljni i radom i rezultatma.

Pre svega, zadovoljni smo kako su devojke igrale, a to se posebno odnosi na drugi deo kvalifikacija. Upravo iz tih razloga, smagramo da je Bregar najbolje moguće rešenje u ovom trenutku. Verujemo u njegov rad i napredak je kod igračica evidentan, pa je ovo najbolji pravac za ka još boljim rezultatima – naglasila je Milena Delić.

Svakako najveći izazov za selektora Uroša Bregara njegove saadnike biće Evropsko prvenstvo koje će se od 28. novembra do 15. decembra održati u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.