Večiti derbi 2007: Dve pobede Zvezde na Marakani u sedam dana, da li se istorija ponavlja?

Foto: Crni Guja (youtube) – printscreen

Večiti derbi je završen pobedom od 3: 2 za Crvenu zvezdu, a s obzirom na to da za samo tri dana nas očekuje novi okršaj u Kupu velike su šanse da crveno-beli ponove uspeh koji su ostvarili 2007. Kada su u oba takmičenja na domaćem stadionu slavili protiv večitog rivala.

Takođe je bio april mesec i to 11. Kada su se prvi put tog proleća sastali Crvena zvezda i Partizan a odlučujući gol je postigao Milan Purović koji je sredinom prvog poluvremena iskoristio fantastičan centaršut Dušana Baste i karakterističnom centarforskom stilu glavom „zakucao“ loptu u mrežu.

Samo sedam dana nakon ligaškog usledio je i derbi u Kupu, a rezultat je bio identičan. Pobeda u ligi ohrabrila dodatno crveno-bele koji su uspeli da ponovo, u razmaku od samo nedelju dana, savladaju Partizan, a ovaj put je igrač odluke bio Nenad Milijaš koji je iskoristio levicu koja ga je proslavila i sa preko 20 metara je poslao loptu u mrežu nemoćnog Ivice Kralja.

Izabranici Vladana Milojevića su pola posla odradili u subotu, a ako odigraju kao i za vikend, ne bi čudilo da ponove uspeh tima iz 2007. koji su činila izuzetna fudbalska imena i u razmaku od svega nekoliko dana savladaju večitog rivala dva puta na Marakani.