Zvezda rutinski protiv IMT-a

Foto: Starsport

Crvena zvezda je u okviru 28. kola Superlige Srbije savladala IMT sa 2:0 pogocima Jovana Šljivića i Milana Rodića.

Početak iz snova za crveno-bele koji uvodnu ofanzivu krunišu golom Šljivića u četvrtom minutu. Supertalentovani vezni fudbaler je krunisao golom izvanredan prodor u stilu znatno iskusnijih kolega. Nastavila se ofanziva crveno-belih koji praktično proveli ni pet minuta na sopstvenoj polovini. Do isteka 25. minuta najbolju šansu je imao Kraso koji je izbegao čuvara i sa 8 metara iskosa imao sjajnu poziciju za šut koji je nogama odbranio Knežević. U nastavku poluvremena crveno-beli su loptu prepustili gostima koji ipak nisu uspevali da dođu do ozbiljnije šanse.

Zvezdi je po povratku sa pauze bilo potrebno samo 120 sekundi za novi gol koji je delo Milana Rodića nakon veoma precizno plasiranog šuta sa ivice kaznenog prostora. Malo je falilo da IMT ekspresno smanji prednost, ali se Glazer istakao neverovatnom odbranom. Izvio se izraelski golman duž linije i u poslednjem trenutku sprečio siguran pogodak. Nastavila se Zvezdina ofanziva, koja je rezultovala i penalom koji je nakon VAR provere poništen. Do kraja meča smo videli borbu uglavnom po sredini terena, koja nije donela ozbiljniju mogućnost za gol. Knežević je u završnim minutima zapretio sa distance, a da je lopta išla samo nekoliko centimetara ka levoj strani, postigao bi gol za televizijske špice. Do isteka vremena nije bilo ozbiljnijih šansi pa su izabranici Vladana Milojevića trijumfovali potpuno rutinski.

U pretposlednjem kolu regularnog dela šampionata Crvena zvezda putuje u Surdulicu na susret sa Radnikom, dok IMT dočekuje Napredak.