PRAVO BLAGO: Zvezda IMA igrača za SADAŠNJOST i BUDUĆNOST!

Млади центарфор олакшао пут Црвеној звезди ка победи у Земуну

 

Кажеш омладинац Звезде, мислиш: Дејан Јовељић! Звездина садашњост и будућност. Момак из Бијељине из сезоне у сезону доказује таленат, шансу да заигра за први тим добио је 10. децембра прошле године. Од тада, у сениорској конкуренцији је одиграо осам утакмица и постигао пет погодака, последњи у недељу против Земуна чиме је олакшао екипи да у другом полувремену једним голом реши питање победника.

Играо се други минут надокнаде времена у првом полувремену, само се чекао тренутак када ће Срђан Јовановић да пошаље играче на 15-минутни одмор. Звезда је била у нападу, Стојковић покушао да проигра неког од саиграча, на путу лопти нашао се Цветковић.

Дефанзивац Земуна није реаговао како је желео, кратко је одбио лопту на петерац.

– Осетио сам да ће лопта баш ту да дође, и дошла је где треба. Нашао са се на правом месту и мирно сам погодио – објашњава Јовељић ситуацију код изједначујућег гола.

Сениори су пласманом у Лигу шампиона омогућили омладинцима играње са вршњацима из најбољих европских клубова.

– Много ми значе те утакмице, ново и значајно искуство, али признајем, велика је разлика између омладинског и сениорског фудбала. Много је јачи и доста се више трчи– оценио је Јовељић који је погађао мреже Наполија и Пари сен Жермена у Лиги младих.

Дејан Јовељић је ове сезоне играо на четири утакмице првог тима у Супер лиги, на терену је провео 166 минута и постигао два гола: против Динама у првом и Земуна у 11. колу. Просечно, мрежу ривала погађа на 83 минута.

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!