Trener RK Partizan Đorđe Ćirković za „Max Sport“: Jedno je da li ste zadovoljni, a drugo da li ste srećni!

FOTO: N. Negovanović

Trener RK Partizan Đorđe Ćirković je govorio za „Max Sport“ o finalnoj utakmici protiv Vojvodine, pa i o samoj sezoni koja je pri kraju.

-Desetak dana pred meč, nikakva posebna euforija, već zadovoljstvo i imamo obavezu da pružimo dobar meč. Bio bih jako zadovoljan da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti i da vidimo zašto je to dobro.

Trema je uvek prisutna pred finalni meč, pogotovo kada igrate finale posle 12 godina.

-Ima možda tri, četiri igrača koji su igrali ovakvo finale u jednom meču. To će biti u sklopu jedne psihološke pripreme, veoma je bitno da u psihološkom smislu uđemo rasterećeni u meč, jer ne sme to da nas blokira to da damo svoj maksimum.

Regularni deo sezone se privodi kraju, ostao je još jedan meč rukometašima Partizana. Crno-beli će dočekati Dubočicu u okviru poslednjeg kola regularnog dela sezone.

-Kako se sezona primiče kraju, mislim da imamo sve više i više razloga da budemo zadovoljni. Počelo teško, privikavanje na novog trenera, na novi sistem, mlada ekipa, bilo je dosta povreda od prošle sezone, ograničen roster i ostale stvari. Angažovali smo dva-tri igrača, isto toliko se igrača vratilo iz povrede. Evo, ja mogu da vam kažem, možda će sutrašnji dan biti prvi dan kada ćemo svi kompletno, od kada smo zajedno uraditi trening.

Ne krije trener Partizana da je zadovoljan rezultatima nakon izgubljenog prvog i drugog mesta.

-Jako sam zadovoljan kako nam izgleda trening, takođe sa rezultatima. Zbog onoga što nam se dogodilo u septembru, mi o prvom ili drugom mestu nismo mogli ni da razmišljamo. Obezbedili smo finale Kupa Srbije i treće mesto, naravno to moramo da potvrdimo u poslednjem kolu. Mi pred plej-of i finale možemo da budemo apsolutno zadovoljni.

Imao je Đorđe da kaže nešto i o utakmici protiv Metaloplastike.

-Bio je jedan kvalitetan meč protiv Metaloplastike, imali smo i uspone i padove, prazne minute, pa napravimo seriju 6:0, pa oni naprave seriju 4:0 i tako dalje, ali je naša energija bila sjajna, onako timska energija.

Finalni meč će Partizan odigrati protiv Vojvodine koja će biti domaćin. Objasnio je Ćirković koja je razlika između zadovoljstva i sreće.

-Velika je razlika pred finalni meč, ja tu imam zaista dosta iskustva. Jedno je da li ste zadovoljni, a drugo da li ste srećni. Šansu ćete imati ako ste zadovoljni, ako ste srećni vi nemate nikakve šanse. Svaki dan do finala mora da se uradi ono što treba da bi izgledalo 13. aprila kako želimo- zaključio je Đorđe Ćirković za Max Sport.