OVO JE DOKAZ: Zvezda je u grupi SMRTI!

„Crveno-beli“ nisu imali sreće na žrebu, ovakvu grupu odavno nismo videli.

Liga šampiona startuje 18. septembra, a svog predstavnika će nakon dugog niza godina imati i Srbija.

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da se kvalifikuju za grupnu fazu elitnog takmičenja, jedini su tim koji je u istoriji novog formata uspeo od prvog kola kvalifikacija da stigne do ovog stadijuma.

Na startu grupne faze, izabranici Vladana Milojevića dočekaće na stadionu „Rajko Mitić“ italijanskog vicešampiona, ekipu Napolija, dok u okviru iste grupe na „Enfildu“ gostuje prvak Francuske, PSŽ. Mečevi su zakazani za utorak od 20:45h.

Atraktivan rival, ali kao što smo pre par nedelja mogli da vidimo ne i nepobediv. Sampdorija je bila ubedljiva protiv izabranika Karla Anćelotija u trećem kolu, koji ni sinoć nisu blistali protiv Fiorentine na sablasno praznom „San Paolu“.

Zvezda je sa druge strane napravila sjajnu uvertiru, „crveno-beli“ su na svom stadionu savladali Radnik iz Surdulice sa čak 6:0, u sedmom kolu Superlige.

Kada u obzir uzmemo i sinoćnje pobede Napolija i Crvene zvezde, kao i jučerašnji trijumf Liverpula na „Vembliju“ i poker „Svetaca“ protiv Sent Etjena u petak, dolazimo do frapantnog podatka.

Naime, svi članovi grupe C, u okviru Lige šampiona (C. Zvezda, Napoli, Liverpul i PSŽ), zajedno su u svojim ligama odigrali 21 meč ove sezone. Ostvareno je 20 pobeda, jedini poraz doživeo je Napoli u trećem kolu Serije A, od Sampdorije.

Pari sen Žermen – 5 mečeva: 5 pobeda (gol razlika 17:4)
Liverpul – 5 mečeva: 5 pobeda (gol razlika 11:2)
Crvena zvezda – 7 mečeva: 7 pobeda (gol razlika 22:3)
Napoli – 4 meča: 3 pobede, 1 poraz (gol razlika 6:6)

REKORDNA SUMA: Evo koliko je Boaći ZAISTA plaćen!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!